Welkom bij Hosting Eelde, de site waar u uw webruimte voor uw site regelt. Alle prijzen op deze website zijn exclusief BTW.

Internet

Eigenlijk heeft iedereen wel van het begrip internet gehoord, maar wat is nu precies het internet en wanneer en hoe is het ontstaan? Dat zijn over het algemeen minder bekende zaken. In dit artikel wil Hosting Eelde meer duidelijkheid geven over het begrip Internet.

Wat is Internet?

Van origine was de naam Internet langer dan dat het nu gebruikt wordt, voorheen werd het internetwerken, of in het Engels internetworken genoemd. Dit houdt in dat er meerdere netwerken onderling met elkaar verbonden waren.

Dit is nu nog steeds het principe van het internet.

De netwerken die onderling met elkaar verbonden zijn , maken gebruik van het protocol TCP IP.

Doordat er verschillende netwerken met elkaar verbonden worden, kunnen de gegevens die verstuurd worden, verschillende routes bewandelen. Binnen de kluwen van netwerken zijn er geen centrale servers.

Ontstaan van het internet.

Arta, een dienst van het Amerikaanse Ministerie van Defensie begon een computernetwerk, dit Netwerk heette ARPANET. ARPANET was gebaseerd op Packet-switching. Dit netwerk werd in 1969 opgezet.

Men zag op dat moment in dat de techniek Packet-switching en de toepassing van de wachtrijtheorie een erg sterk en stabiel netwerk gebouwd kon worden.

De techniek Packet-switching wordt heden ten dage nog steeds gebruikt binnen het internet, maar ook binnen andere netwerken.

In 1974 werd voor het eerst de term internet gebruikt.

Op de eerste dag van 1983 stapte men over van het netwerkprotocol NCP naar TCP IP, hiermee was dan het ontstaan van de huidige technische vorm van het internet een feit.

Het gebruik van het internet werd vervolgens verder verspreid onder universiteiten en aan de overheid verbonden instellingen. Eerst gebeurde dit uitsluitend in de Verenigde Staten, maar later verspreidde het internet zich verder over Canada, Europa en Japan.

Tags: internet algemeen

Afdrukken E-mailadres